Advokatska kancelarija, svoje poslovne aktivnosti obavljala je na Windows operativnom sistemu. U svom poslovanju težili su slobodi pristupa informacijama. Sam advokat je često bio odsutan sa radnog mjesta gdje je njegovo prisustvo bilo neophodno. Pripravnici bi slali dokumente na pregled putem mail-a, koje bi advokat otvarao, dao svoje komentare i vraćao istim putem nazad u kancelariju. Samim tim nije postojao istovremeni pregled dokumenata na više uređaja što u njihovom poslu predstavlja značajnu stvar. Također, nije postojalo jedinstveno rješenje za pohranu podataka na jednom mjestu, već su ugovori bili na računarima vlasnika dokumenta. Pristup dokumentima svojih klijenata su imali na više računara i stoga baza klijenata nije bila jedinstvena. 

 

Posjetili su našu trgovinu i zatražili rješenje za njihov slučaj. Naš tim im je predložio da svoje kancelarije opreme sa Apple proizvodima, te u kratkim crtama smo objasnili kako unaprijediti i olakšati rad.

 

Predložili smo im da se prebace na Apple iMac računare a za potrebe udaljenog pristupa da koriste Macbook Pro ili iPad Pro . Ukoliko je advokat na sastanku sa novim klijentom korištenjem MacBook Pro-a i aplikacije Notes može vršiti zabilješke koje putem opcije „colaborate“ vide i njegovi saradnici.

 

Za olakšanje svakodnevnih obaveza jednog advokata preporučili smo korištenje iPad Pro i Apple Pencil. Na primjer, ukoliko je klijent u kancelariji i prati na iPad-u izradu svog ugovora isti ugovor je i na ekranu pripravnika u kancelariji pored tako da odmah može vidjeti sve promjene koje se dešavaju na ugovoru. Klijent potpisuje ugovor na tabletu olovkom, pripravnik isti spasi u dokumente i printa putem Airplay-a.

Skenirati dokument, koristiti Apple Pencil za potpis nikad nije bilo lakše. Potpisani dokument mogu poslati mailom ili putem  Airplay-a mogu printati. Za više pogledajte ovdje. 

Kao rješenje za stabilnu Wi-Fi konekciju u kancelariji a ujedno za backup svih Apple uređaja preporučili smo Time Capsul. Tako da su dobili u jednom superbrzu Wi-Fi baznu stanicu i uređaj za sigurnu pohranu svih podataka. Time Capsul, aplikacijom Time Machine automatski i bežično kopira sve podatke sa Mac računara i čuva ih hronološki tako da se mogu u svakom momentu vratiti kroz vrijeme J i biti opet operativni.

Uz pomoć naših partnera za lakši pregled ročišta i svakdnevnih i sedmičnih aktivnosti preporučili smo da  koriste aplikaciju eAdvokat.net, za više informacija pogledajte ovdje.

Uz Apple uređaje, naš klijent je dobio potpunu slobodu u radu. Sada može pristupiti svim dokumentima bez obzira gdje se nalazi. Svoje svakodnevne obaveze djeli sa svojim saradnicima putem jednog klika bilo da je na iPhone-u, iPadu, Macbook ili iMac računaru. Bez dodatnih kablova, potpuno stabilno i sigurno.