PHILIPS

philips-logo

Kompaniju Philips osnovali su Anton i Gerard Philips 1981. godine u Nizozemskoj. Kompanija je počela proizvoditi sijalice sa ugljenom niti i do kraja stoljeća postala je jedna od najvećih proizvođača u Evropu. Potaknuti industrijskom revolucijom, prvi istraživački laboratorij Philipsa stvara prve inovacije u rendgenskoj i radio-tehnologiji.

Tehnološka je kompanija raznovrsnih aktivnosti, usmjerena na poboljšanje života ljudi kroz smislene inovacije u područjima zdravstvene njege, potrošačkih proizvoda i rasvjete. Kompanija je predvodnik u proizvodima za kardiološku zaštitu, njegu bolesnika s akutnim stanjima i kućnu zdravstvenu njegu, u energetski učinkovitim rješenjima rasvjete i novim primjenama rasvjete, kao i u proizvodima za brijanje i uređivanje za muškarce te u oralnoj higijeni.

Philips je na tržište izbacio jedinstvenu rasvjetu HUE, koja Vam pruža više od samog svjetla. Uz pomoć Hue app instalirane na Vaš smatr uređaj kontrolišite svjetlo i priuštite nezaboravne trenutke zabave i opuštanja. Philips je vodeća kompanija proizvodnje zvuka i slike, nudeći svoje vrhunske televizore i radio prijemnike čini ga inovatorom na tom polju. Uživajte uz Philips televizore smart ili ambilight, savršenog dizajna.  Svaki detalj, čak i onaj najmanji dizajniran je za postizanje savršenog užitka. Ponudi Philips proizvoda možete vidjeti i u radnji Zvuk i Slika d.o.o BBI centar, Sarajevo.