Apple iPhone 8 Plus 256GB - Gold

Email

Prodajna cijena 2399 KM
Popust
Obavijesti me!
  • Opis
  • Recenzije
mq8r2 - 5,5" Retina HD display/Multi-Touch sa IPS tehnologijom/1334x750 pri 326ppi/Bežično punjenje baterije/ iOS 11/ A11/M11

 

 

BOJA I KAPACITET

iPhone 8 dolazi u bojama Space Gray, Silver i Gold sa kapacitetima 64GB i 256GB

TEŽINA I DIMENZIJE

138,4mmx67,3mmx7,3mm/ 148gr

EKRAN I DIZAJN

4,7-inčni Retina HD ekran sa širokim pozadinskim LED osvjetljenjem, Multi-Touch ekran sa IPS tehnologijom. Sa rezolucijom od 1334x750 piksela pri 326 ppi. Najotpornije staklo ikada viđeno na smartphoneu. iPhone 8 precizno je projektiran kako bi bio otporan na vodu i prašinu. Staklena poleđina omogućava jednostavno i brzo bežično punjenje. Tehnologuje True Tone automatski prilagođava balans bijele boje svjetlosnim uvjetima oko tebe.

ČIP

U iPhone 8 je integriran A11 Bionic čip sa 64-bitnom arhitekturom i M11 koprocesorom. Najbrži procesor ikada u pametnim telefonima. Novi procesor ima četiri jezgre za energetsku učinkovitost i dvije jezgre za performanse. Prve su do 70, a druge do 25 posto brže nego kod čipa A10 Fusion.

KAMERA I SNIMANJE VIDEOZAPISA, FACETIME HD KAMERA

iPhone 8 ima još napredniju kameru od 12MP sa većim i bržim senzorom, novim filterom boja, dubljim pikselima i optičkom stabilizacijom slike za fotografije i videozapise. S iPhonom 8 Plus napredovao je i Portretni način snimanja. Prednji planovi sada su oštriji, a pozadine prirodnije zamućene. Dvojna kamera i nova tehnologija mapitanja lica omogućuju ti da se u Portretnom načinu snimanja poigraš sa svjetlom kao da si u pravom fotografskom studiju.  

TOUCH ID

Danas 3D Touch nezamislivo čini mogućim. Prepoznaje jačinu Vašeg pritiska na ekran pa brojne radnje postaju brže i jednostavnije. A zahvaljujući novoj Taptic Engine tehnologiji odmah ćete dobiti i opipljivu povratnu informaciju. Touch ID sada ima novi senzor za identifikaciju otiska prsta koji otključavanje telefona čini još jednostavnijim i sigurnijim.

Senzor otiska prsta ugrađen u novu tipku Home.

MOBILNO I BEŽIČNO POVEZIVANJE

802.11acWi-Fi s MIMO tehnologijom; Bežična tehnologija bluetooth 5.0; NFC s čitačem

VIDEOPOZIVI I AUDIOPOZIVI

FaceTime audiopozivi i FaceTime videopozivi putem Wi-Fi ili mobilne veze

NAPAJANJE I BATERIJE

Ugrađena punjiva litij-ionska baterija koja se puni USB priključkom na kompjuteri ili uz pomoć adaptera ili ubežično uz iQ punjač; Mogućnost brzog punjenja. Trajanje baterije je približno kao i na iPhone 7: 

-do 14 sati razgovora (bežično); do 12 sati surfanja; do 13 sati reprodukcije videa; Mogućnost brzog punjenja: do 50% punjenja u 30 minuta.

SENZORI

Touch ID senzor za identifikaciju otiska prsta; Barometar; Troosni žiroskop; Brzinomjer; Senzor blizine; Senzor ambijentalne rasvjete

IOS

iOS 11 sljedeći je korak u evoluciji najnaprednijeg mobilnog operativnog sistema na svijetu. S njim  je iPhone postao još bolji, iPad još sposobniji, a igre i aplikacije zakoračile su u svijet proširene stvarnosti. Više o iOS 11 pogledajte ovdje.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.